23. Januar 2014

Buddhist Yuba Rolls Recipe - a vegan dish that turned out different than we thought

Hello there,

today I want to show you an cooking experiment me and my friend Vanessa did a few days ago. 
I was fascinated by this recipe and I never did something with yuba sheets (or bean curd how it's also called) so we decided to try it out. OK, let's say we took those photos as an idea because our result didn't turn out like the photo we saw. It wasn't even close. :D   But luckily it was also very delicous and yummy an I would totally make it again...every recipie needs a second chance to turn out how you expect it to be :)







Ingredients:

some oil (we used simply sunflower oil)
3 carrots, cut into little sticks
500g mushrooms, sliced 
  • 200g thin green beans
  • ¼ cup low-sodium soy sauce
  • 2 Tbs. honey (you can use maple sirup to get a vegan dish)
  • 1 package bean curd
  • 1 Tbs. flour
  • 60 ml water



This is how we did it:

1. Wash and cut the carrots, mushrooms and beans. Heat some oil and fry the carrots and mushrooms for about 7 minutes. Set aside.

2. Heat some oil and fry the beans for a couple of minutes.

3. Prepare the soy sauce mixture by mixing the soy sauce, honey/sirup and the water.

4. Wash one bean curd sheet in cold water by fill in the sink with cold water. Place it on a kitchen towel afterwards and dry it a little with a paper towel. Then brush it with the soy sauce mixture. 

5. Now comes the tricky part! Place one row of the beans in the lower part of the bean sheet. Put one row of the carrot mushroom mixture above the green bean line and roll the whole think up like a burrito. Set aside. 



6. Take another of the sheets and wash and dry it like explained before. Also don't forget the soy sauce! Do the same things with the beans and the carrot mushroom mix like before and place the first burrito you made on top of the carrot mushroom line. The first burrito should be in the center of the sheet. Roll the whole thing up again the get a double burrito.  



5. Repeat this process another time. (We repeated it two times...so it became a monster :D)

6. Seal the last layer with a paste of 1 Tbs. flour and 1 Tbs. water. The paste should be very sticky. Seal it well so the burrito will not fall apart in the pan.

7. Heat some oil in a pan where your huge burrito will fit in. Place the roll seal down into the pan. Fry it for about 10 minutes until both sides are golden brown. Then add some water and cover the pan so the roll can steam for another 7 minutes.
Isn't it huge?

8. Cut into slices and serve it with the soy sauce mixture. Enjoy!

Anne


Blogvorstellung bei timekeeper und baglovin

Kommentare:

  1. Schicker Blog. ;)

    Grüße Eric
    http://my-stylebox.blogspot.de/

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  2. das sieht ja mega interessant und lecker aus!!!
    danke übrigens für deinen kommentar auf unserem blog :)
    liebste grüße,
    maze

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  3. Hallo! :)
    Von diesen Rollen habe ich ganz ehrlich gesagt noch nieeee gehört! Dass sie nicht so rund geworden sind, wie beim Original finde ich gar nicht so schlimm, so erinnert es mich ein bisschen an eine Frühlingsrolle :D (Ich rede von den gebackenen großen aus dem Chinarestaurant, nicht die kleinen ;D)

    Kurz noch zu deinem Kommentar auf meinem Blog: Ich weiß auch nicht wieso sie das so komisch drauftun mussten, statt das Pürree einfach normal draufzustreichen xD Vielleicht sollte das mal jemand dem Konditoren sagen.. ;)

    Liebe Grüße, Yvonne :D

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  4. Ohh davon habe ich auch noch nichts gehört, aber sieht lecker aus und wäre sicher etwas für mich :)

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  5. Das sieht echt lecker aus, wenn auch ein wenig außergewöhnlich;)
    Aber hat bestimmt super geschmeckt!

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  6. wow.. winderschöne bilder und traumhafter blog *_* bei dir stimmt einfach alles, einfach perfekt! und es schaut so lecker aus würd ich am liebsten gerade essen;)
    vllt schaust du auch mal bei uns vorbei würde uns wirklich riesig freuen♥
    liebe grüße mtea&vera
    http://aneverendingfriendshipveramatea.blogspot.co.at/

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  7. Woah, das sieht unglaublich lecker aus! =) Scheint als müsste ich das in nächster Zeit noch irgendwo in meine Essenspläne miteinbeziehen... ;)

    Liebe Grüsse
    Nicky

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I ♥ comments

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